Taken van een bruidegom

Meestal zie je dat de bruid de planning en organisatie van de bruiloft grotendeels op zich neemt. Toch kan jij als bruidegom ook zeker niet ontbreken. Het is vooral in het begin belangrijk dat jullie te werk gaan als team. Je hebt natuurlijk de eerste taak al afgevinkt ‘de liefde van je leven ten huwelijk vragen’, maar er zijn nog meer dingen waar jij bij kan helpen! We hebben een handig lijstje samengesteld met de taken van een bruidegom.

Taken van de bruidegom tijdens de planningsfase
Je hebt vast wel een idee wie je er wel en juist ook niet bij wil hebben op de grotendag. Het is van belang dat je jouw gastenlijst gaat samenstellen. Welke vrienden en familie wil jij er graag bij hebben? En dan is het nog belangrijk dat je actief meedenkt over jullie trouwdatum en het vaststellen van het budget. Praktische zaken om samen te regelen.

Kies je getuigen
Een taak om goed over na te denken. Wie wil je graag als getuigen? Aan wie ga je deze eervolle taak toebedelen? Als je hebt bepaald wie het wordt, is het leuk om ze op een creatieve, leuke manier te vragen. Maak hier een speciaal moment van!

Bestel een bruidsboeket
Het is een eeuwenoude traditie dat de bruidegom zorgt voor het bruidsboeket. Nou moet je nog wel even afwachten of de bruid dit ook echt durft over te laten aan jou. Het is in ieder geval belangrijk om te luisteren naar haar wensen. Houd je van het zekere voor het onzekere? Neem je best man mee om samen een keuze te maken. Twee weten meer dan één.

Huwelijksreis
Vaak bepaal je samen waar de huwelijksreis heengaat, maar kan jij wel de organisatie en planning hiervan naar je toe trekken. Zo neem je toch weer wat uit handen van jouw aanstaande bruid. Probeer voor of tijdens de vakantie nog een aantal kleine surprises te regelen. Wat dacht je van upgraden naar eerste klas of een speciale excursie? Daar scoor je zeker weten punten mee!

Regel trouwvervoer
Nog een taak die voor jou als bruidegom is weggelegd. Vaak heb je trouwvervoer nodig van en naar de ceremonie en de receptie of het feest. Slim om van tevoren wel even te peilen of je aanstaande een bepaalde auto voor ogen heeft. Ervaring leert dat de meeste brides-to-be geen sterke voorkeur hebben voor trouwvervoer. Toch een beetje de mannenafdeling. De zoektocht zal minstens vier maanden voor de trouwdag beginnen. Laat je goed informeren over de kosten en de duur van de service. Ga je voor een moderne, elektrische auto zoals een Tesla? Zorg dan dat deze goed opgeladen is aan het begin van de trouwdag!

 Taken van de bruidegom op de trouwdag

Wees aanwezig
Dit lijkt redelijk logisch, toch? Maar realiseer je dat de bruiloft het meest betekenisvolle en liefdevolle moment van je leven is. Hoe meer aanwezig, hoe meer prikkels je opneemt en hoe meer je ervan kan genieten. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de dag onvergetelijk wordt. Stap lekker vroeg uit je bed, begin met een stevig ontbijt en zorg dat je niet last minute komt opdagen. Het is jouw taak door de dag heen betrokken te blijven bij elke minuut, want alles gaat in een flits voorbij!

Verras je aanstaande met een cadeau
Er is op de dag vast en zeker een privémomentje samen met je bride to be. Hoe leuk is het dan als je haar kan verrassen met een persoonlijk cadeau? Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, het gaat om het gebaar en de blijvende herinnering.

 Geef een speech
En dan nog jouw laatste verantwoordelijkheid op de dag zelf; de speech. Dit kan een simpel woordje zijn waarin je jouw ouders, in-laws en gasten bedankt voor hun komst. Daarna kan het feest beginnen en het dak eraf!

Powered by BetterDocs