Een bruiloftsverzekering

Wat houd een bruiloftsverzekering in
Een bruiloft, hoe groot of klein, wordt gezien als een evenement. Verzekeringen van de trouwdag vallen daarom onder evenementenverzekeringen, maar zijn speciaal toegespitst op bruiloften. Het vergoedt de financiële schade als de bruiloft niet door kan gaan buiten jullie schuld om of verplaatst moet worden. Een goed voorbeeld hier is dus inderdaad corona of het faillissement van een trouwlocatie. Welke kosten worden er dan vergoed? De reserveringskosten, huur van de locatie, trouwfotograaf, band en het drukwerk, maar ook de huwelijkscadeaus, de trouwjurk en de huwelijksreis kun je verzekeren!

Wat valt er onder de bruiloftsverzekering dekking?
Je verzekert je bruiloft tegen het totaalbedrag dat jullie uitgeven aan de grote dag, maar let wel op: niet elke verzekering is hetzelfde. Lees dus altijd goed de voorwaarden van het bedrijf waar je de verzekering gaat afsluiten. Gaan jullie bijvoorbeeld trouwen in het buitenland? Dan moet je daar een speciale verzekering voor afsluiten. Wij hebben alle ins & outs uitgezocht van een bruiloftsverzekering bij AON. Het is bij hun mogelijk om een verzekering af te sluiten voor bruiloften zowel in binnen- en buitenland.

AON Basisdekking
Bij de verzekering met basisdekking ben je verzekerd voor de kosten die je reeds gemaakt hebt voor de bruiloft en voor de kosten die je gaat maken wanneer de huwelijksdag wordt onderbroken, uitgesteld of afgelast. Je bent ook verzekerd als één van jullie of belangrijke gasten niet kunnen komen. Denk hierbij aan familieleden of goede vrienden en vriendinnen, dus mensen die voor jullie belangrijk zijn. Prettig hierbij is dat AON geen leeftijdsgrens stelt waardoor iedereen, jong én oud, is meeverzekerd in de bruiloftsverzekering.

Extra dekkingen
Je kunt de bruiloft aanvullend verzekeren met extra dekkingen. We leggen kort uit welke extra dekkingen je kunt afsluiten. Zo weet je zeker dat de verzekering volledig is afgestemd op jullie bruiloft!

  • Extreme weersomstandigheden; Is een deel of de gehele bruiloft voor buiten gepland? Dan is waarschijnlijk de grootste angst voor de dag zelf dat het met bakken uit de lucht komt zetten. Wanneer jullie voor deze dekking kiezen, zijn jullie verzekerd voor de onkosten van het uitstellen, onderbreken of voortijdig beëindigen van de bruiloft en het trouwfeest door extreme weersomstandigheden.
  • Bij ongevallen en aansprakelijkheid; Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Moeders die een dansje wilt wagen, de hak van haar schoen kwijtraakt en haar enkel verzwikt. Een tak die tijdens de trouwceremonie van de boom op een van de gasten valt. Je weet het maar nooit… Als je kiest voor deze extra dekking zijn jullie én de gasten verzekerd tegen medische kosten als gevolg van een ongeval en schade aan bezittingen.
  • Bij annulering huwelijksreis; Als de bruiloft uitgesteld moet worden, is er een grote kans dat jullie dit ook willen voor de huwelijksreis. Het kan zijn dat jullie reis- en annuleringsverzekering deze onkosten niet dekt en dan kan het slim zijn om de huwelijksreis mee te verzekeren in de bruiloftsverzekering.

 Maar wat wordt er dan niet gedekt?
Bestaande ziektes en financiële problemen van leveranciers óf bij jullie zelf worden door de bruiloftsverzekering van AON niet gedekt. Bij financiële problemen kun je denken aan contractbreuk van een leverancier of het niet rond krijgen van een vergunning. Bij bestaande ziektes kun je denken aan de moeder van de bruid die bijvoorbeeld een dag voor de bruiloft een migraineaanval krijgt en daardoor niet in staat is om jullie bruiloft bij te wonen. Ook het uitstellen of cancellen van jouw wedding door een epidemie als het coronavirus kun je niet verhalen op de bruiloftsverzekering van AON! En last but not least is het niet iets waar je rekening mee houdt bij het plannen van jullie bruiloft, maar toch goed om te weten. Als de bruid of bruidegom niet komt opdagen of er sprake is van overspel waardoor het huwelijk afgeblazen wordt, je dan geen aanspraak kunt maken op de bruiloftsverzekering!

Bedenk ook dat je in sommige situaties geen aanspraak kunt maken op een bruiloftsverzekering, maar wel op een andere verzekering. Stel je bijvoorbeeld voor dat jouw broertje zijn glas bier over de geluidsinstallatie van de DJ stoot en deze vervolgens kapot is, dan kun je deze schade op zijn WA-verzekering verhalen! Handig!

Wat kost de trouwverzekering?
Meestal betaal je voor een bruiloftsverzekering een eenmalige premie die bestaat uit een percentage van het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag is het totale bedrag dat jullie uitgeven aan de bruiloft. Daarnaast speelt ook mee wat je wilt verzekeren: hoe meer er gedekt wordt, hoe hoger de prijs. Een basisverzekering bij een bruiloft van € 20.000 kost bijvoorbeeld rond de € 280,- (excl. assurantiebelasting)!

Bijkomende kosten
Bij sommige verzekeringen zijn de assurantiebelasting (van 21%) en de polis- en administratiekosten al bij de prijs inbegrepen en bij andere niet. Bij AON zijn deze kosten wel inbegrepen, maar check dus altijd even of er bijkomende kosten zijn! Zeker als een polis in verhouding opvallend goedkoop is.

Sluit op tijd jouw bruiloftsverzekering af!
Denken jullie erover na om een bruiloftsverzekering af te sluiten? Wacht hier dan niet te lang mee. Het invullen en regelen van het papierwerk kan best een tijdje in beslag nemen. Een bruiloftsverzekering kun je tot vlak voor de huwelijksdag afsluiten, maar het is verstandig om je hier een maand van te voren al in te verdiepen en hem i.v.m. de tijd die het in beslag neemt ook al af te sluiten! Dan weet je zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is en hoef jij je geen zorgen meer te maken!

Powered by BetterDocs